Wie ben ik?

Mijn naam is José Riezebos. Ik ben 50 jaar en moeder van twee kinderen van 16 en 18 jaar. Ik heb de 2egraads lerarenopleiding Engels/Nederlands gedaan en heb 13 jaar in het voortgezet onderwijs lesgegeven. Na 13 jaar met heel veel plezier voor de klas te hebben gestaan, ben ik in 2007 thuis gaan werken. Op die manier kon ik thuis zijn om de kinderen na school op te vangen.

In eerste instantie ben ik Engelse les gaan aanbieden voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ik heb dit 8 jaar gedaan. In deze periode heb ik veel inzicht gekregen in hoe de Engelse taal verworven wordt. Naast de kinderlessen ben ik bijlessen en examentraining aan leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan geven en ook conversatielessen aan kleine groepen (max 4) volwassenen gaan geven.

Twee jaar geleden heb ik mijn opleiding tot holistisch coach afgerond en heb ik mijn tweede bedrijf Free2bu opgestart. Beide bedrijven kunnen goed gecombineerd worden qua tijd en ruimte, maar ik merkte al snel het niet meer te combineren was met de kinderlessen. Ik ben toen gestopt met de leeftijdsgroep van 4 t/m 12 jaar, alleen leerlingen uit groep acht, die bijvoorbeeld tweetalig voortgezet onderwijs willen gaan doen, geef ik nog les.

Naast bijlessen, examentraining en conversatielessen geef ik ook nog lessen op maat. Dat kan variëren van iemand die moeite heeft met het schrijven van brieven, tot iemand die intakegesprekken in het Engels moet voeren, tot iemand die de grammatica op wilt halen.