Conversatielessen voor volwassenen

Wilt u uw Engels spreekvaardigheid opfrissen? Om makkelijker en beter te spreken op vakantie of tijdens een gesprek of vergadering op het werk. Dan is conversatieles uitermate geschikt voor u. Tijdens de lessen is de sfeer is ontspannen en gemoedelijk, omdat leren dan makkelijker gaat. Er wordt zoveel mogelijk Engels gesproken op een zo natuurlijk mogelijke manier. Afhankelijk van de behoefte wordt er uitleg gegeven van bepaalde grammaticale structuren en wordt daarmee geoefend. De uitleg is altijd kort en krachtig is altijd ten behoeve van de verbetering van de spreekvaardigheid. Er zijn groepjes beginners, gevorderden en vergevorderden.

In de beginnerscursus leert u zich in allerlei praktische situaties in het Engels uit te drukken. U kunt dan denken aan situaties als ‘At the doctor’s’ of ‘At the postoffice’.  Doordat we in kleine groepen werken, is het minder ‘spannend’ om Engels te praten. Bovendien krijgt u, doordat we in kleine groepen werken, veel meer persoonlijke aandacht. Gedurende de cursus zal ik in steeds grotere mate Engels spreken.

In de cursus voor gevorderden en vergevorderden oefent u vooral spreekvaardigheid door te praten over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Waar nodig wordt woordkennis en grammaticale kennis bijgesteld.  Doordat we in kleine groepen werken, kan ik heel individueel ingaan op specifieke grammaticale vormen. Bent u heel ambitieus, dan heb ik genoeg materiaal om thuis extra te oefenen. Tijdens de lessen spreek ik voornamelijk Engels.